torsdag 11 augusti 2011

Sverigedemokraterna är en vårta


Jag måste säga att ni som är politiskt aktiva inom kommuner eller landsting, och är särskilt Alliansare, bara måste läsa Dagens Samhälle. Den är matnyttig, fräsch i anslaget och förnyelsen efter årsskiftet måste tillskrivas en hel del till den nye chefredaktören, Mats Edman, som i sin ledare går från tydlighet till tydlighet. Numera är det inget hymlande om detta är en branschtidning som faktiskt representerar arbetsgivaren SKL och inte något blekt och politiskt korrekt politiker-TT. Därmed så har det blivit mycket tydligare att SKL:s intressen mycket tydligare faller samman med de som Alliansen förmedlar; ekonomiskt logiska argument, arbetsgivarperspektiv och skarpa granskningar. Jag har hittat många argument från Mats om tex LOV och nu idag gav han mig råg i ryggen att säga det jag länge burit med mig: om situationen skulle uppstå i framtiden att jag hamnar i en politisk position där två block ger ett främlingsfientligt alternativ vågmästarrollen, kommer jag INTE att använda min röst för att ge dem makt att styra besluten. Då är det bättre att skapa blocköverskridande diskussioner.
Missförstå mig inte. Vi måste ta SD:s närvaro, orsakerna bakom, på dödligt allvar och vi måste respektera deras rätt att närvara i kommunfullmäktige. Men jag är INTE skyldig att ge dem diret inflytande. Det är ett sluttande plan. Sverigedemokraterna är ett sjukdomstecken. Det betyder inte att vårtan ska få bestämma om jag kan hindra det.

3 kommentarer:

 1. Tack för att du kallar mig en vårta. Min son är liksom sin mor engagerad i (c) på relativt hög nivå. Hon som riksdagsledamot (c) och han inom landsting och kommun. Är han som min son ett vårtsvin (c)?
  Stellan, fd riksdagsledamot (SD)

  SvaraRadera
 2. Det är som du rimligtvis förstår, en liknelse, men Ja, SD är ett sjukdomstecken, inte lösningen. Det fanns bättre liknelser i mitt huvud, men jag tycker vårta är en hyggligt sansad liknelse. Med centerpartister i familjen antar jag att du får en del intressanta diskussioner och debatter, hoppas jag. Poängen är hur som helst att det finns en konstig uppfattning i den politiskt korrekta diskussionen (sådan ni själva brukar ogilla), att demokrati implicerar att alla måste förhandla med alla, eller tycka att allas åsikter är "intressanta". Alla ska få komma till tals i debatten, men sedan är det upp till varje folkvald att agera efter sitt mandat, samvete och ideologi. Jag väljer att inte ta stöd av ett parti som vilar på de grundvärderingar som SD gör. Inget konstigt med det.

  SvaraRadera
 3. Och ta och läs detta till ett försök att ytterligare nyansera vad jag tänker: http://politiskvardag.blogspot.com/2011/08/vad-gor-man-med-en-gemytlig.html

  SvaraRadera