torsdag 18 augusti 2011

Nytt vargrevir etablerat i Sala stadspark

En vargfamilj har etablerat sig i Sala stadspark. Flera hundar som rastats i stadsparken har dödats av vargarna och människor är nu rädda för att röra sig i staden. Mammor vågar inte lägre ställa ut sina barnvagnar på tomten. På Sala Torg kom vargen in och skrämde slag på besökare och gallerian tvingades stänga under dagen, vilket givit stora inkomstbortfall för ägarna. Länsstyrelsen fick några suddiga mobilfoton som bevis och en förstörd ägare som fick höra att ”det kan lika gärna vara en Schäfer som någon glömt koppla”. Risken är nu stor att han tvingas stänga hela Sala Torg.
I dagens möte lyftes frågan på kommunstyrelsen, men där beslutade Framtid Sala att man fortfarande inte ska kräva från kommunens håll (mot Länsstyrelsen mfl) att inga fler vargar planteras ut i Sala. Man menar att de som bor i staden måste acceptera vargens närvaro tills staten säger annat, och att det är bättre att vänta in beslut i lugn och ro.
Detta är förstås inte helt sant. Men byt ut stad mot västra Salas små samhällen och landsbygd, så stämmer i princip hele beskrivningen av vad som sker och skett i Sala, med kommunstyrelsens beslut taget för en dryg timme sedan av majoriteten. Alliansen ville att vi skulle uttrycka att kommunen stödjer sina medborgare i nöd. Nu vet vi var alla står.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar