måndag 15 augusti 2011

Centerpartiets Jämställdhetsgrupp frontalkrockar i våghalsig vänstersväng

Jag skriver detta medan jag har en dag föräldraledigt (inget dagis/fritids), jag tog ut ett halvår föräldraledigt var för alla våra tre barn, och är den som sköter diskandet och småstädandet hemma.Men jag är också uttalad liberal, och sätter därmed teet i halsen när jag ser vad Centerpartiets förnyelsegrupp för Jämställdhet skriver på SvD debatt. Personer jag respekterar, som Quarlsson och Federley, vill göra som vänstern sade, men inte ens de vågade, och dela upp föräldramånaderna helt, dvs ta bort föräldrarnas egna val hur de ska göra uppdelningen.
Ibland finns det förslag och policys inom (C) som jag accepterar och försvarar eller i alla fall förklarar, även om jag inte själv gillar dem, men detta förslag är bara "down the drain". Det var ju precis detta som vi ska vara emot i Centerpartiet och Alliansen. Och så snackar man om att vi ska bli mer tydliga. Tydlighet är inte att säga emot sig själv. Låt mig vara tydlig vad min åsikt och min bild av Centerpartiet är:
Vi står för en individuell syn på individen där vi får göra våra egna val i så hög grad som möjligt, och där staten griper in när makt missbrukas (diskriminering tex) men inte när vi gör egna val, må de vara "dåliga" eller "bra". Ska något göras med föräldraförsäkringen så är det möjligtvis att ta bort pappamånaderna, men det är väl lika provocerande som jämställdhetsgruppens förslag?

3 kommentarer:

  1. Håller med men apropå ansvar så har vi ett samhällsproblem som är viktigt att belysa: Barnfattigdom som drabbar många barn till ensamstående mammor samt kvinnor som hamnar i den sk. kvinnofällan.

    Jag håller helt med dig om att människor måste ha frihet att leva i trad könsroller om de vill. Problemet är att om en familj väljer att leva så måste BÄGGE ta konsekvenserna av det valet.

    Väljer bägge gemensamt att kvinnan tar det trad ansvaret för hem och barn så MÅSTE mannen ta sitt trad ansvar som familjeförsörjare. Det är INTE vi skattebetalare som ska försörja alla dessa kvinnor som efter år av frånvaro från arbetsmarknaden, på hel eller deltid, får ekonomiska problem efter en skilsmässa. Den man som åtnjuter den "markservice" som en kvinna servar med som ska betala, oavsett om föräldrarna separerar.

    Det fokuseras för mycket på mammors val att vara hemma med sina barn. Det borde fokuseras minst lika mycket på pappors trad ansvar som familjeförsörjare vid dessa val.

    SvaraRadera