tisdag 9 augusti 2011

Ohly avgår - Hej då bröstpumpen.

Idag blev det klart att Ohly avgår, vilket troligtvis bara kan innebära en förbättring för partiets opinionssiffror. Läs gärna Tokmoderatens härliga citatsamling av Ohlyklassiker. För mig är annars "bröstpumpen" en favorit som illustration av vänsterns kallsinnighet för människors egna val.

Vad händer nu? Ja, en sak är säkert, de friheter som Centerpartiet tar sig kommer inte att erbjudas i Vänsterpartiet, utan här är det klassiskt alla-enas-kring-en som gäller. Jag citerar Sveriges Radios intervju med Ohly idag:

– Det är valberedningens sak att se till att alla medlemmar får möjlighet att ta ställning till de partiledarkandidater som är beredda att ställa upp, och att de presenteras på ett bra sätt, så att man vet, framför allt kanske, vad de vill, politiskt med Vänsterpartiet, säger Lars Ohly.
Så det är Centern som blir modellen för Vänsterpartiet?
– Det tror jag inte. Jag tror inte att valberedningen kommer att föreslå tre eller flera oberoende kandidater. Utan man kommer att ha en öppen process som sedan leder fram till att man samlar sig kring ett alternativ, säger Lars Ohly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar