C lol

Centerpartiet lyssnar och lär (C lol i kortform) handlar om en ide att kombinera folkbildning, närvaro på landsbygden, modern teknik och att visa på ödmjukhet inför uppgiften att fortsätta vara relevanta för Salaborna i ett samhälle som går mot centralisering, storstadsdominans och nya perspektiv hos de som bor på landsorterna.
Jag är kanske huvudansvarig för detta projekt, men Gustaf Eriksson är den andra viktiga komponenten i den tänkta serien av öppet hus/föreläsningar/kurs som vi ska hålla i Sala och kanske resten av länet (så småningom).

Tanken är att var 4:e - 6:e vecka åka till en mindre ort i kommunen, helst en som inte fått nog med "kärlek" den senaste tiden från oss som parti eller från kommunen, dvs där det kanske finns ett uppdämnt behov av att höras och lyssna.
Kvällarna kommer bestå av tre delar:
  1. Öppet hus där jag och en lokal centerprofil finns där för att fånga upp frågor, behov och åsikter, med fika till förstås.
  2. Lättsam föreläsning om vad sociala medier är. Menat att informera och roa i lika delar.
  3. Kurs för Centermedlemmar i sociala medier, öppen att hoppa på när som helst, och utförd som en studiecirkel i Studieförbundet Vuxenskolan. Man kan lösa medlemskap och vara med samma kväll. Vi utgår från ett material som SV skapat.
- Första mötet var i Möklinta på tisdagen den 31 januari kl 18.00 - 21.00, på Åsgården.
- Möte nummer två är preliminärt i Sätra Brunn i början på mars, då kommer även Christer Eriksson(C), känd från bland annat vargdebatten på läns- och riksplanet.

Läs hela affischen från Möklintaträffen här.