lördag 4 juni 2011

Twitter - welcome back stenåldersnivå på partipolitik

Att bloggandet har slagit igenom så pass att det man skriver där kan bli uppslag för pressdrev på riksnivå, det står redan klart. Vi i Centerpartiet fick känna på det när kommunalrådet Stefan Hanna(C) i Uppsala blev kopplad till ett resonemang kring fetmaskatt i sin blogg.
Nu verkar det som om Twittrande (mikrobloggande) kan ge uppslag till större svallvågor i politiken också. Den senaste tiden har det stått om riksdagsmannen Hanif Bali(M)'s twittrande som fått vänstersidan att gå igång på ett sätt som får mig att minnas CUF:s "Fuck Facket 4-ever".
Nu drar Vänsterpartiet sitt strå till stacken med Simon Fors från Pajala kommunfullmäktige som twittrar om att skjuta moderater.
Desto "snabbare" medium, desto mindre oövertänkta uttalanden. Dessutom har trots allt de sociala forumen en tendens att göra att det känns lättare att säga saker som man inte skulle säga öga mot öga. Nu tor jag iofs att om dessa herrar inte får kicken, så går de personligen stärkta ur "affärerna", iom att de gjort sig ett namn genom att pissa på fienden. Twittrarna upprepar bara ett uråldrigt beteende i ny form. Tänk två stenåldersgäng där några stycken går fram mot fienden och hytter med spjuten "ugh-ugh".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar