måndag 20 juni 2011

Apple vill kunna slå av din iPhone på koncerten.

Oftast är min iPhone underbar och användarvänlig. Ibland visar Apple sina kontrollerande sidor, nu senast med detta. Att de ska deaktivera min telefon utan att jag själv väljer det. Känns som att bli livegen. Och vem bryr sig om en darrig, suddig, dåligljud-inspelning från en koncert? Vem skulle välja det framför att gå på liveframträdandet? Iiiidiotiskt och frihetsinskränkande. Och jag som bara vill bara glad för att Andreas och min motion om pekplattor till kommunpolitikerna skulle låta oss slippa den här idiotin.

5 kommentarer:

 1. Det sannolikaste är att man under täckmantel av rättighetsfrågor vill begränsa medborgarnas möjligheter att i framtiden filma statliga övergrepp. Jmf arabvärlden.

  SvaraRadera
 2. Är någon seriöst förvånad? Nej, såklart, ingen som bryr sig ändå.

  SvaraRadera
 3. Hej, vill först påpeka att jag är positivt överraskad av att du som centerpartist tar upp denna fråga. Skrev själv om detta och hur diktaturer kan utnyttja tekniken på min blogg. Hinner inte läsa motionen du länkar nu men ska göra det sen. Tycker också detta börjar gå helt uppåt väggarna med kontrollbehovet från företagens sida.

  Sedan som den lilla språkfascist jag är måste jag påpeka att du stavat fel i rubriken och i inlägget på ordet "konsert". Tack o hej

  SvaraRadera
 4. Bäst att ta med andra telefonmärken så man kan filma övergrepp och oväntade bråk, olyckor eller bränder på arenor mm. Dessa filmer kan ju vara samhällsnyttiga, så varför inte köpa andra märken för människornas skull.

  SvaraRadera
 5. Max: tack för att du uppskattar det. Så länge som liberaler och firhetsivrare överraskas av att många Centerpartister driver dessa frågor, så har vi ett digert arbete framför oss. Läs tex Liberaldemokraterna om den troligaste efterträdaren till Maud Olofsson: http://www.liberaldemokraterna.com/2011/06/20/dar-fick-du-till-det-annie-j/

  SvaraRadera