söndag 12 juni 2011

P1 om kollektiv skuld och facklig dubbelmoral

Har stått och lagat mat och diskat av och till sedan 1,5 timme tillbaka. Trevlig lyssning. Först var det nyheterna med Anders W Jonsson(C) som ordförande i Centerpartiets välfärdsgrupp. Han berättade om förslaget att ensamstående föräldrar ska få ett extra barnbidrag (1050 kr) för att klara vardagen. Bra tankar där. Kan sammanordnas med KD:s förslag som liknar detta.
Efter det kom Filosofiska rummet som talade om kollektiv skuld. Torbjörn Tännsjö, professor i praktisk filosofi och socialist fick stå tämligen ensam i sin syn på att om en person med tex egenskapen att vara kvinna eller muslim gör en tossighet på andra sidan jorden så bör alla kvinnor/muslimer gå ut och deklarera sitt avståndstagande i en slags omvänd kollektiv skuld. Enighet rådde om att man aktivt deltar i en extrem aspekt/yttring så har man en koppling, men inte annars. Uppfriskande påminnelse om det konstiga som vänstern hålt på med i blogosfären av och till där frånvaron av reaktion på (ibland) ett pseodufenomen argumenteras vara ett ställningstagande därför.
Till sist diskade jag till reprisen av Medierna och fick höra om hur dubbelmoralen även finns hos arbetarrörelsens Dagens Arbete, där chefredaktören och VD:n tar ut fett pensionsavtal samtidigt som man storsparar på tidningen OCH skriver en mkt kritisk artikelserie mot börs-VD-fallskärmar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar