onsdag 8 juni 2011

Kampanj mot langning - vi delade ut vatten vid Systembolaget

Sala kommun representerat främst genom vår alkohol- och drogsamordnare Cristina Montoya stog idag utanför systembolaget och delade ut vattenflaskor med budskapet att inte langa till folk och jag var med. Det var strykande åtgång på vattnet (inte så konstigt) och det var faktiskt ingen som tyckte det var bra att langa ;-)

Det hela är en del av kampanjen Tänk Om, som drivs i Västmanland i samarbete mellan kommuner, länsstyrelse och närpolisen.

Jag skulle kunna skoja till det hela med skämt om vatten, sprit, politiker och sälja budskap, men istället kan jag helt enkelt kommentera att erfarenheten av politiken har gjort att det inte var fullt så läskigt eller svårt att närma sig folk på gatan och hantera de flestas (helt förståeliga) anti-försäljar-reaktion. Den mest framgångsrika taktiken var att först nå fram med att de kunde få gratis vatten, och sedan glida in med varför de fick vattnet gratis (för att lyssna på lite budskap, dvs inte helt gratis). Nu fullkomligen rycker det i skämtmuskeln att koppla till politiken...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar