tisdag 10 maj 2011

Nu kryper vänstertomtarna fram från under sina universitetsstenar

Igår skrev jag, Johan Hedin, mfl om hur fel det kan bli när statsradion rotar fram tomtar med politisk agenda från universitetsvärlden, särskilt när de inte ens kan sitt eget ämne.
Nu upptäcker jag att VLT lokalt också har hittat MdH:s egen skogstomte som ska fram och beklaga sig i media över att folk, när de skaffat sig pengar, väljer att köpa hus i eftertraktade områden. Terence Fell har gjort den fantastiska upptäckten att det finns områden i Västerås som är oattraktiva, och att färre folk vill bo där, alltså är de bara de med lägsta inkomsterna som bor där. Men, han har en lösning;
Det enda som kan ändra en sådan utveckling är om det finns ett politiskt mod och en allmän folklig vilja till förändring

Folkviljan har redan sagt sitt och röstat med fötterna. De stora prisökningarna i city är ett tecken snarare på att det finns mer boende än vad som finns tillgängligt. Och vad menar han egentligen ska ske? Ska folk tvingas bo i oattraktiva områden, eller, ska folk som inte har tjänat ihop pengar för att det de gör inte värderas i samhället ges förtur till attraktiva områden? Nu när du säger det, det där låter som något vänstern skulle få för sig.
Nej ett rimligt alternativ vore att istället göra rimliga satsningar på tex Bäckby, att behålla lokalkontor på ett rationellt sätt, och att lyssna in kommunmedborgarna där och göra dem delaktiga. Hyresrätterna dominerar i området, och det är väl vedertaget att boende man inte själv äger vårdar man mindre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar