tisdag 17 maj 2011

Fantastiskt självmål av Eric Fylking om kulturhuset i Sala

I samma radioklipp som intervjun med mig imorse så tar de i nyheterna först upp (2.40 minuter in i programmet) att kulturhuset kommer kosta betydligt mer än de 40 miljoner som det redan nu är räbeknat till. Sen fortsätter det med en intervju med Eric som lär bli en klassiker.
- Vad ska kommunen göra för att hantera de stora kostnaderna?
Eric: "Kommunen äger en hel del, vikan omprioritera, vi kan sälja" OK, detta från en Socialdemokrati som totalvägrade sälja fängelset.
- Ska inte medborgarna tillfrågas i en undersökning om de vill ha ett kulturhus som de gjorde i tex Fagersta?
Eric: "Nej, då kommer alla att säja nej." Ja, vad ska man säga, där är vi eniga. Hur många är det egentligen som vill spendera 40-50-60(?) miljoner kronor på ett projekt där föreningsliv och medborgare inte först noggrant tillfrågats och förts dialog med? Han fortsätter sedan med att säga att
"sedan går det 5 år och så säger alltid minst 95% att den här lysande ideen var jag bakom." Jo, medgångssupportrar finns det nog, och jag tvekar inte att en så dyr lokal blir fin, men ska den byggnationen ske på bekostnad av vård, skola och omsorg i kommunen, när den önskade effekten kanske kan uppnås med betydligt rimligare kostnadsnivåer för kommunen om behovet först undersöks. Eric Fylking agerar i högsta grad i egenintresse i denna fråga, och jag känner en olust att en av de mesta extrema supportrarna för ett så dyrt projekt sitter som ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Han har på möte efter möte visat att ekonomin är helt ointressant i frågan, detta ska bara baxas igenom under de fyra år han har chansen nu.
Och sedan kommer sanningen krypande fram:
Eric: "(det är ett) Medborgarhus, det här är kanske en gammal ide, om man hade sagt ett gammalt, klassiskt Folkets Hus när det var som bäst, då kanske det här stämmer."
Så kom det fram. Sossarna vill ha ett nytt, glassigt Folkets Hus, och alla i Sala ska betala det. Sedan ska 40-45% rösta på (S) och vi ska bygga Folkhemmet igen. Kooom igen, vakna, det är 2000-talet, Eric...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar