tisdag 14 september 2010

Den allierade journalisten = vänstersidans lågvattenmärke

Jag har gått och väntat på att socialdemokratin ska komma med sin skrevspark, sitt slag under bältet, och nu kom den ; i Aftonbladet kultur publicerar ett hemligt nätverk av journalister kallade den Allierade Journalisten sin bekännelse av hur de styr och vinklar media.

Det skrattretande på flera plan, låt mig försöka bryta ner det :

a) Om man nu var ett nätverk som sägs bestå av borgerliga mediaarbetare som verkar för ett högersverige, genom dold manipulation, skulle man då välja att gå ut med det i motståndarsidans megafon en vecka före valet? NEJ.

b) om man nu var så idiotisk, skulle man i denna lust av att "komma ut ur garderoben" välja att beskriva sin egen gärning i nedsättande ordalag? Om detta nätverk gjorde något så dumt så skulle det väl i så fall yttra sig som ett "haha, vi leder med 10% så här är vi och hånar er!". så NEJ igen.

c) Bloggen som det redovisas, har en kort historia, med inlägg som startar i januari i år, vilket innebär att trovärdigheten är låg. Inläggen är dessutom konstigt vridna, återigen på ett sätt som är lätt självkritiserande. Trovärdigt? NEJ

d) För alla som sysslat med någon form av källkritik där avsändarna har dolda agendor är det ganska klart att detta är en blogg skriven av människor med vänstersympatier. Jag känner själv igen metoderna från hur amerikansk republikansk höger sponsrar bulvaner och forskare som uttalar sig mot att jordens klimat påverkas av människan. Är detta ett patetiskt försök att ändra valförloppet och ett journalistiskt lågvattenmärke för Aftonbladet? JA

Påminner det inte så lite om hur 1/5 av USA's befolkning tror att Obama är muslim, vilket är en yttring av hur rasismen frodas bland delar av USA's befolkning. Se tex den här hemsidan för ett exempel. Guilt by association kallas det och är något som socialdemokraterna behärskar väl.
Tack och lov får artikeln rimlig kritik bortanför vänsterbloggarna, men om man går till dess hemsida så talar den bäst för sig själv. Den fungerar som en slags ventil för frustrerade vänsterväljare som inte förstår varför folk inte röstar som de "ska". ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar