onsdag 10 november 2010

Nu börjar det bubbla på (S) kokplatta

Det tog nästan två månader, men nu börjar det hetta till på allvar för (S) partistyrelse och
debatten har kommit igång på allvar även öppet i media. Se Håkan Juholt, partiets kriskommision, Ylva Johansson, den "öppna kriskommisionen", mfl.

Jag anser att socialdemokratin kan komma ut stärkt ur det här om man gör det så prestigelöst som det är möjligt. Det kommer inte bara gynna dem utan hela landet och politiken att vi har en oppostion som har en realistisk bild över hur det nya, moderna Sverige ser ut.

Jag tror att en socialdemokrati som knyter an till sitt historiska stöd till den lilla människan kombinerat med en mer positiv syn på dennes möjligheter kan bli ett framgångsrecept. Sluta klaga och se möjligheterna. Högerns roll är ofta att koppla politiken till det verkliga, det krassa, det som fungerar, medan vänsterns roll är att följa ideologi, drömma, och hoppas. Båda alternativen har sina styrkor och sina svagheter, och båda behövs i svensk politik.

Lokalt i Sala blir det därför intressant att vi är i en lite omvänd situation, där vi borgerliga är i opposition de närmaste fyra åren. Nu blir det upp till oss att kombinera "förnuft" med "fantasi", att vara en motkraft och ett komplement till de styrande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar