söndag 24 juli 2011

Gemensam insändare till stöd för Annie

Jag skickar ikväll in en insändare till länsmedia där jag tillsammans med Imer Yasar, Amanda Gref och Anders Westin uttalar vårt stöd för Annie Johansson som partiledare för Centerpartiet efter Maud Olofsson.
Som vanligt kommer den även på min blogg som komplement till snigelmedia:
Våga satsa – välj Annie Johansson som partiledare för Centerpartiet

Valet av ny partiledare för Centerpartiet är det tydligaste sättet att markera förändring på, och med Annie Johansson som ny partiledare skulle tio år av förnyelse under Maud Olofsson krönas med en företrädare som i allt hon gör och gjort visar på en ideologisk stringens och trovärdighet som ingen annan Centerpartistisk företrädare på riksplanet kan uppvisa idag. Med sin förmåga till fenomenalt genomslag bland väljare och media (nästan fem tusen personröster i senaste valet) skulle hon bli som en fyrbåk för en ung, modern Centerpolitik med skarpa ställningstaganden och som når ut till köksbord och kaffepauser. Centern är tyvärr idag det parti som av väljarna anses vara mest otydligt och som har de äldsta företrädarna i maktpositioner. Med Annie som företrädare skulle den bubblan punkteras och lyfta fram allt det som faktiskt uppnåtts genom Centerpartiets delaktighet i Alliansen. Centerpartiet är redan etablerat som ett ansvarstagande parti inom miljö- och landsbygdsfrågor, men med Annies patos för liberala frågor skulle vi förstärka bilden av vårt parti som ett frihetssträvande parti som står på den enskilde individens sida, och redan idag kan vi se hur nyrekryteringen inom Centerpartiet är som starkast när vi talar frihet, avreglering och tolerans. När rädsla och intolerans riskerar att styra besluten om vår framtid kan hennes tydlighet bemöta och öppna upp diskussioner som annars skulle vända människor bort från öppenhet och solidaritet. Säkra bakåt eller satsa framåt? Dagens Centerparti har inte råd med ett val till under duktighetens trygga kjol, vi måste våga tro på att ett parti inte förlorar sin historia genom att omfamna framtiden. Alla tre kandidaterna som valberedningen fört fram skulle bli bra partiledare, men väljer vi Annie gör vi det tydligaste valet för förnyelse, mod och framåtanda.
Imer Yasar(C), ordförande CUF Västmanland
Amanda Gref(C), avdelningsordförande Västerås Gröna CUF
Anders Westin(C), fullmäktigeledamot Sala
Mikael Jonsson(C), den liberala bloggen Politisk Vardag
Martin Lindh(C), ordförande CUF Köping
Kristina Östman(C), ersättare Tekniska nämndenVästerås

3 kommentarer:

 1. Carola.Gunnarsson24 juli 2011 22:31

  Nej, jag delar inte er uppfattning eftersom jag delar de värderingar som Anna-Karin Hattbstår för - nämligen att Centerpartiet ska vara ett varmt, grönt, socialliberalt parti. Marknadsliberalism tycker jag inte stämmer med de grundvärderiingar som jag förknippar med Centerpartiet.

  SvaraRadera
 2. Vi tror att det inte finns något som utesluter solidaritet i en öppen stat; en liten men stark gemensam offentlighet som koncentrerar sig på försvaret av individen, medan andra gemensamma behov utförs av folk, föreningar och företag. Tillsammans var och en, skulle man kunna säga.

  SvaraRadera
 3. Problemet med begreppen "varmt, grönt och socialliberalt" är att de liksom inte betyder något.. Ett av centerns problem är redan nu att man upplevs som otydlig och det blir inte bättre om man väljer en floskelmaskin till ledare...

  SvaraRadera