fredag 1 oktober 2010

Partier norpar i Centerns skafferi.

I eftervalsanalysen om varför centern minskar ute i kommunerna så vill jag peka ut tre exempel på vad som sker eller kommer ske :

Exempel nummer 1 : Radioreportage från Söderhamn, där sverigedemokraterna haft stora framgångar. Lyssna på vad han säger ungefär efter 50 sekunder. Klassisk Centerpolitik eller vad?

Exempel nummer 2 : Dagens Samhälles specialreportage om Eskilstuna där SD fått 9,6%. Tyvärr finns hela artikeln bara i pappersformat, men jag bla säger sverigedemokraten Kim Fredriksson bättre bussförbindelser och att byskolorna ska vara kvar.

Exempel nummer 3 : Moderaternas startegi i Norrland. Nu säger Per Schlingmann att (M) ska bredda sig på landsbygdsfrågor efter framgångarna i Norrland. Girighet eller svar på framgångarna? Jag lutar åt girighet, tyvärr.

Vi håller helt enkelt på att förlora vår självskrivna roll som talesman för landsbyggden i våra försök att överleva genom insteg i storstaden. Det är också tydligt hur Moderaterna växer eller inte minskar tack vare det positiva suget från rikspolitiken.
Men jag tror sverigedemokraterna är ett minst lika stort hot, de verkar skjuta in sig på de nostalgiska på landet som inte tycker att Centern gör nog för dem. Det är SD's välfärdsnostalgi i lantlig tappning blandat med Stockholmskarikatyr.

Samtidigt så kan vi inte 'paxa' landsbyggdsfrågor, trots allt är det bra om fler partier vill hjälpa folk att bo utanför storstaden. Det vi i Centern måste visa är att vi är partiet som levererar mest och bäst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar